1 Aralık 2015 Salı

Fındıklı Mini Kurabiye









Merhaba,
Yeni tarifimiz yediğinizde ağzınızda dağılan minik atıştırmalık şeklinde fındıklı kurabiyeler. Yiyenlerin sizden mutlaka tarif isteyeceğinden emin olabilirsiniz. Ayrıca oldukça da bereketli bir tarif. Bu ölçü ile iki tepsi çıkıyor. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

Malzemeler:

  • 250 gr tereyağ
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 cimdik tuz
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık ya da ceviz
  • 1 yumurta sarısı (akı üstüne sürülecek)
  • Aldığı kadar un 

Üzeri için :

  • yumurta akı 
  • 1 çorba kaşığı kadar şeker

Yapılışı:

  • Öncelikle tereyağ ile pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar yoğurun. 
  • Sırası ile sıvı yağ, kabartma tozu, tuz ve yumurta sarısını ekleyip tekrar karıştırın.
  • Yavaş yavaş unu ilave edin. Sonra da fındığı ilave edin. Kulak memesi kıvamında olacak şekilde hamuru yoğurun. 
  • Yoğurma sonrası 10 dakika kadar dolapta bekletin.
  • Sonra küçük toplar yapın. Yaptığınız topları önce yumurta akına sonra şekere batırın. 
  • 180 derecede kurabiyelerinizi altı kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...