19 Şubat 2013 Salı

Kandil Simidi


kandil simidi



Minik eller iş başında:)) Şimal Deniz üstte gördüğünüz gibi bu simitleri yaparken bana yardım etti. Peki nasıl yaptık bu ağızda dağılan simitleri, anlatalım:

Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı ( beyazı dışı için kullanılmak üzere ayrılacak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gr tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (ben yaklaşıp 3.5 su bardağı kullandım).
  •  tuz
  • 1 çorba kaşığı şeker
Üstü için:
  • 1 yumurtanın beyazı
  • susam

Yapılışı:

  • 3 su bardağı un ile tereyağını iyice yoğurun. yarım bardak unu daha sonra yavaşça ilave edeceğiz.
  • Bu karışıma  yoğurt, yumurtanın sarısı, sıvı yağ, sirke, tuz ve kabartma tozunu ve şekeri ekleyip yoğuruyoruz.
  • Kalan unu yavaşça ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  • Küçük simitler yapıp önce yumurtanın beyazına, sonra da susama batırıyoruz.
  • 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:))

0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...